CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 

 ALBA SANCHO


Barcelona, 1989


Des dels meus estudis de Secundària tenia molt clar que volia dedicar-me a la joieria. Vaig cursar el Batxillerat Artístic a l'Escola Massana de Barcelona, i en acabar-lo vaig anar a fer el Cicle Formatiu de Grau Superior de Joieria Artística a l'Escola d'Art del Treball de Barcelona. 

 

Mentre realitzava el projecte final del cicle, vaig fer un curs d'Alta Joieria i un de Joieria en 3D (Rhinogold) a càrrec de Joan Codina. També he fet cursos de Laca Japonesa i de Gemmologia. Actualment tinc el meu propi taller a Barcelona, al barri de Gràcia, junt amb unes companyes de l'escola.

 

Podria descriure la meva obra com a clàssica-moderna. M'agrada treballar les meves peces de principi a fi, es a dir, des del disseny sobre paper a l'acabat final de la peça. Sóc totalment artesanal, tot es fet a mà. Mai intervenen màquines elèctriques en el procés de les meves obres, tret de quan realitzo peces en 3D. Treballo per encàrrec i per marca pròpia. 

 

D’um temps ençà, he començat a treballar  amb gemmes precioses o semiprecioses, m'agraden moltíssim i donen un toc de color a les peces. També treballo amb carbó, esmalts, pedra picada i altres metalls com llautó i coure.