CAT Joieria Contemporània                                
 
 Índex                          Info                          f  
 AMALIA  VERMELL


Amalia Vermell neix el 2011 en un bonic estudi al centre de Barcelona. Darrere d’aquest nom s’amaguen tres joves joieres: Laia Adsuara, Maria Lóbez i Pamela Pérez, graduades per l’Escola Massana entre 2008 i 2009. És llavors quan decideixen formar equip amb l’objectiu de dissenyar i produir les seves pròpies col·leccions de joies.

Amalia Vermell deixa enrere el luxe que representa la joieria clàssica per trobar un nou llenguatge basat en el procés creatiu. Peces que brillen sense ser diamants, ja que tenen llum pròpia. Resultats elegants, buscant la bellesa en la senzillesa. Cada joia és una combinació de sensibilitat, enginy i passió pel seu treball.

Amalia Vermell treballa amb edicions limitades i peces fetes a mà. Tenint en compte cada detall per garantir la qualitat de les peces finals, des del primer esbós fins als acabats. Tota la producció es realitza al seu taller i col·laboren amb proveïdors locals perquè creuen en els productes de proximitat.

Amalia Vermell vol apropar el seu projecte a les persones obrint el seu estudi i oferint cursos on poder experimentar i gaudir de la joieria, descobrint així que l’exclusivitat està en el disseny amb personalitat.


LAIA ADSUARA  


Barcelona, 1983


Graduada per l’Escola Massana en Arts i Disseny el 2005 és premiada pel seu projecte final amb la Annual Marzee Jewelry Selection de Nijmegen, Països Baixos. Cursa estudis de CFGS Joieria Artística que complementa amb una estada a la Academy of Art de Tallin, Estonia, i es gradua el 2008 amb el 3er premi “Valors Emergents” atorgat pel JORGC. També rep una menció especial al concurs “Insignia Mestre Artesà” per Artesania de Cata­lunya (2007). És seleccionada per desenvolupar el seu projecte personal al workshop de postgrau Off Massana (2009-2010), durant aquest temps participa en difer­ents exposicions col·lectives d’art i joieria a Barcelona i Europa. Paral·lelament desenvolupa la seva experiència professional a G de Joies, Gaig Joieria i Can Brillant fins començar a formar part del projecte d’Amalia Vermell el 2011.


MARIA LÓBEZ 


Barcelona, 1987


Graduada per l’Escola Massana de Barcelona en CFGS Joieria Artística el 2008, complementa els estudis a la Haute École d’Art et Design, Ginebra, Suïssa. Guanyadora del 1r premi Valors “Emergents” 2008 atorgat pel JORGC amb una beca d’especialització en joieria contemporània. Entra a formar part del col·lectiu “Joyas Sensacionales” on desenvolupa el seu projecte personal fins el 2010. També atreta pel disseny de producte combina l’experiència professional amb el joier Salvadó Mallol de Barcelona (2008-2010) i els estudis d’Enginyeria Tècnica de Dis­seny Industrial per l’Escola Elisava de Barcelona (2008-2012). Després d’una beca a l’Institut for Product Design de Trondheim, Noruega (2010), comença a formar part de l’equip d’Amalia Vermell alhora que realitza unes pràc­tiques professionals a l’ Estudi Arola (2011). Actualment compagina el projecte d’Amalia Vermell amb Diba Product Solutions, un estudi de disseny industrial de Barcelona.

 

PAMELA PÉREZ 


Barcelona, 1982


Graduada per l’Escola Massana en Arts i Disseny el 2005 complementa els estudis a l’Escola Superior en Artes e Design in Oporto, Portugal. Cursa estudis de CFGS Joieria Artística (2005-2009) amb una estada professional al taller d’ATA, Maker of Fine Hand Made Jewellery and Setter a Londres (2007-2008). Guardonada pel FAD amb el 1er Premi Enjoia’t 2009 categoria d’estudiant amb el seu projecte final. És seleccionada per desenvolupar el seu projecte personal al workshop de postgrau Off Massana (2009-2010). Cursa diferents tècniques de joieria al JORGC: kumbo, granulació, filigrana i encastat.

Des de 2008 treballa amb la dissenyadora Núria Ruiz desenvolupant col·leccions d’or i plata, i l’any 2011 inicia la seva participació al projecte Amalia Vermell.