CAT Joieria Contemporània                              
 
 Índex                          Info                      f 
 BAONA


Carles Fortuny

Barcelona, 1967Graduat en Arts Aplicades el 1991 a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona (Llotja). Des d'aleshores exerceixo de dissenyador gràfic, però amb el temps aquesta feina s’ha anat informatitzant i digitalitzant com altres, i ha perdut l'encant de les coses fetes a mà. Tenia la necessitat de trobar quelcom que em fes despertar l'instint artesà que tenia adormit. Un dia de vacances passejant per Formentera i el seu mercat d’artesania de la Mola, vaig trobar allò que buscava. Joies fetes a ma en plata. Jo també podria fer joies com aquelles que sempre m’havien agradat. I dit i fet. Després d’un periode d’aprenentage vaig començar al 2012 a dissenyar i fer joies, que compagino amb la meva professió de dissenyador gràfic. La poca disponibilitat de temps fa que el meu treball sigui reduït, molt artesà i de poques peces, moltes d'elles úniques i exclusives.


Utilitzo plata de llei que sovint oxido i texturo, a vegades acompanyada de coure o de pedres precioses, però també amb d’altres materials recollits del nostre entorn o elements reciclats de joies antigues que combinades amb la plata poden acabar essent una bonica joia. Joies senzilles però que a la vegada aconsegueixen ser elegants.
M’agrada el minimalisme, el blanc i el negre, de sobte un punt de color, les coses fetes a mà, naturals, senzilles… menys és més. Així són les meves joies i per això he creat Baona, una marca nascuda a cavall de Barcelona i Badalona.