CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f CARLOTA SERDÀBarcelona, 1990

 

Tècnica Superior en Joieria artística i Graduada en Art i Disseny per Escola Massana. Prèviament es va graduar en Disseny Gràfic a l'Escola Eina.

El seu treball ha estat exposat a Línia de sortida, Escola Massana, Barcelona 2014, Joya & D.O. Espai Caves Nadal, FAD, Barcelona 2013 i en In Progress, Escola Massana, Barcelona 2014.

A vegades penso i em pregunto on pertanyo, quin és el meu territori, el meu lloc. És molt important que hagi crescut en un poble de l’Alt Penedès? O és igual d’important Barcelona, on vaig néixer i on hi viu tota la meva família i gran part dels meus amics.A vegades, he trobat més coses en comú amb gent de França o Barcelona que amb un veí del meu poble, no per res, sinó perquè la seva realitat quotidiana és diferent de la meva.

Però quan hi penso crec que el meu lloc és aquell que formen la meva família. Aquí és on tinc un sentiment de pertinença, de grup, de clan. Aquest sentiment no se situa a cap lloc específic però moltes de les imatges i records que tinc quan penso en el passat estan relacionades amb el món tèxtil. Puc dir que quan penso en la idea de casa no penso en un lloc en concret sino en teles, fils enganxats a la roba, agulles, calaixos plens de proves i errors i el so de la màquina de cosir sempre de lluny. Aquest ha estat i és el meu territori.

En aquest projecte m’he mogut pel sentiment, la memòria, els primers records d’infància, les primeres vivències, el pas del temps entre puntada i puntada, dels estius on la calor pesa, peces d’encaix, els moments immòbils i silenciosos dels capvespres, la calidesa de la casa, la tendresa del estar en família, les tardes de diumenge on no hi ha res a fer ni cap lloc on anar, moments on n’hi ha prou amb respirar perquè passi el temps, cabdells enredats, silencis plens de petits sorolls, les teles i fils per tota una habitació, el runrun de la màquina de cosir. Aquesta flora i fauna domèstica que acaba sent el meu paisatge quotidià.

Aquestes experiències, aquests sentiments, aquesta manera de sentir-ho les intento traduir i fer-ne joies. Donar forma als sentiments. Unes peces en què la reflexió és la mateixa pràctica.