CAT Joieria Contemporània                              
 
 Índex                          Info                      f 
 CLARA NIUBÒCasserres, 1987La Clara neix i creix en un poblet del centre de Catalunya, a Casserres. Un lloc enmig de la natura, font d’inspiració constant.

 

S’introdueix en el món del dibuix i la pintura amb el mestre Pep, i després de fer un any de batxillerat tecnològic sent que vol viure més a prop de l’art, de manera que acaba el batxillerat a l’Escola d’Art de Vic. Allà decideix estudiar disseny de producte, a l’ escola de disseny Eina, a Barcelona, però la inquietud de la Clara la porta a fer cursos de joieria al taller de Jaime Diaz, a la Massana, amb Judit Mcay, a treballar amb Prudenci Sánchez, a fer pràctiques a l'estudi de disseny La granja i a viatjar a Praga, a l’escola Academy of Fine Arts. És a Praga on veu clar que ha de fer cas de les seves intuïcions,així que decideix dedicar-se professionalment al que realment li agrada: la il·lustració i la joieria.

 

Posteriorment estudia un postgrau d'il·lustració a l’ escola Eina de Barcelona i cursa el cicle de Joiera Artística a l’ escola Massana, també a Barcelona.

 

En el terreny de la il.lustració, il·lustra el seu primer llibre, el poemari de Blanca Llum Vidal La Cabra que hi havia ; Edicions Documenta Balear. Posteriorment il·lustra llibres de cuina com La cuina al temps dels bons homes, receptari de gastronomia medieval, de Toni Massanés i Karina Behar, a Editorial Altaïr, i el Receptari de cuina de l'àvia de l'Espunyola, publicació de l'ajuntament de l'Espunyola (Berguedà). També fa treballs diversos per a ajuntaments com el de Sabadell, col·laboracions amb dissenyadors gràfics, il·lustracions en pàgines web com www.empie.com i www.calbernadas.com entre altres, i també fa algunes publicacions en revistes i diaris.

 

 

 

En el camp de la joieria, participa a l’exposició col.lectiva Graduate Show 2013, a la galeria Marzee, Holanda; a Munich, exposa a ConSpiracion a l’Instituto Cervantes, el març del 2013; a Viena, a la Galerie Slavik, a Summer Festival 2013; al Taller Perill, Barcelona, participa a l’ exposició Inlet amb el col·lectiu Joyas Sensacionales el desembre 2012 i el desembre del 2013; El 2013 també intervé a l’exposició de l’escola Massana Línia de sortida, i el febrer, a La Capella (Barcelona), participa a l’exposició Triple Mortal, amb el col·lectiu Quars d'una.

 

Ha viatjat fent fires per Menorca i per Catalunya, mostrant les seves joies i aquarel·les. Actualment està treballant com a joiera i il·lustradora de freelance.