CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 

Color Triciclo Contemporary Jewelry


 COLOR TRICICLO(Adele Giuntini, Costanza Nannoni)

Color Triciclo és un taller/galeria d'art, joieria d'autor i upcycling de Barcelona que va veure la llum el febrer del 2015. Darrere d'aquest projecte estan Adele Giuntini i Costanza Nannoni, dues italianes que emergeixen com a grup artístic en el 2010 i que en el 2013 decideixen fer el pas de les instal·lacions efímeres a objectes que romanguin i es revaloritzin en aquella persona que els porta. Centren així les seves pulsions creatives en la joieria, reforçant els conceptes d' "upcycling", sostenibilitat i transformació de materials pobres com a motors d'unes obres que fugen de l'usar-llençar-usar.

 

Adele Giuntini va néixer a Florència l’any 1985. Es va diplomar a l'Escola Superior d'Art de Florència obtenint el Certificat d'Especialització en Mestratge d'Art sobre Conservació de Tècniques Antigues a 2004/2005.
Costanza Nannoni va néixer a Florència l’any 1986. Es va llicenciar obtenint Matrícula d'Honor en Escenografia a l'Acadèmia de Belles Arts de Florència el 2011.


En el seu recorregut creatiu passen per la prestigiosa "Birmingham School of Jewellery" i participen en nombroses exposicions. Al 2015 es muden a Barcelona i funden Color Triciclo, un espai on les dues artistes investiguen i treballen donant forma a peces singulars que conviden a reflexionar. Durant aquest any, la seva és una de les quinze galeries de la ciutat elegida per participar a la ruta de l’OFF JOYA 2015, durant el JOIA Art Jewellery Fair (8-10 octobre 2015), una de les fires de joieria artística més important del món.


El seu projecte neix en estreta relació amb el medi ambient: entén el reciclatge no només com la reutilització de materials de rebuig sinó també, i sobretot, com un filó creatiu per a una constant experimentació i reinterpretació de formes i materials existents. La natura és la seva major font d'inspiració. Triciclo busca objectes entre les deixalles quotidianes. Peces que, aparentment, estan destinades a morir són revaloritzades, i se'ls dóna novament vida. Observar un objecte des d'un altre punt de vista permet despullar de la fisicitat funcional que li ha estat atribuïda i convertir-lo en una altra cosa. La joia adquireix el seu significat etimològic, el de joc (del francès jeu), en una accepció més àmplia que parteix del moment arribant a un àmbit fortament social. És l'ambigüitat del joc la que Triciclo intenta conservar en les seves joies.

 Color Triciclo Contemporary Jewellery

Color Triciclo Contemporary Jewelry