CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 


 IMMA GIBERT


(Bonastre, 1955)

Estudia joieria a l’Escola Massana i es gradua en Arts Aplicades en l'especialitat de Joieria l’any 1979. Es llicenciada en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Des de l'any 1986, es professora de joieria a l'Escola Llotja de Barcelona. Des de l’any 2004 col·labora a Escola Superior de Moda y Disseny Felicidad Duce de Barcelona. També al 2004 fou c comissària de l’exposició «Figuracions» Joieria Contemporània Nord Americana al Centre Permanent d’Artesania de Catalunya. l’any 2005 La Generalitat de Catalunya li atorgà la Carta de Mestre Artesà. Els anys 2004 i 2007 participa amb el Projecte I+D del MEYC y FEDER dirigit per Rosa Vives, catedràtica del departament de gravat a la Universitat Central de Barcelona. Investigació dedicada a la recuperació i reconversió del coure, en peces de joieria contemporània. Des de l’any 1981 exposa individual i col·lectivament a Catalunya, Espanya, Regne Unit, Suïssa, Estats Units i Japó. Compta amb diversos premis i mencions, entre altres el Primer premi a la «Feria Internacional de Arte en el Metal», València 1979, o la Menció Especial en el concurs nacional «Joyeria con Diamantes» en la categoria Futurismo, Madrid, 1982.Fa anys que em dedico a la joieria, tants que gairebé tinc la sensació d'haver-ho fet tota la vida. M'agraden les joies, m'agrada ensenyar a fer joies, m'agrada la joieria, sobretot la que està carregada de sentiment.

 

Treballo amb or, argent i aram. De vegades utilitzo materials alternatius sempre amb la intenció de crear un vincle sensorial entre l'objecte i qui el porta; un joc a dos, íntim, discret i despullat d'opulència.

 

Em desperta interès tot allò que deixa petjada, per això m'agrada tant el gravat i procuro, sempre que puc, unir les dues tècniques en un sol llenguatge artístic.

 

Algunes d'aquestes joies em resulten especialment entranyables, perquè m'han permès relacionar dues especialitats diferents com són el gravat calcogràfic i l'orfebreria. D'altres m'agraden perquè s'ha aconseguit apropar-les al món pictòric.

 

També dedico una part del meu  temps a aprendre recursos fotogràfics i aprofundir en la imatge, la llum i la seqüència . Tot això amb la finalitat de poder explicar relats curts, sense allunyar-me de la joieria.