CAT Joieria Contemporània                                   
 
 Índex                          Info                          f 

 ISABEL TRISTÁN


Barcelona, 1962
Mirar, observar, desmuntar mentalment, entendre i descobrir el procés de creació dels objectes, els materials que el componen i la passió per aprendre m’ha permès créixer i evolucionar en els meus processos creatius. Llapis, papers, pinzells, coles, teles, fills, agulles… han estat les eines que m’han acompanyat sempre, recentment s’han afegit els metalls, les llimes, el soldador, els plàstics, les resines… tot allò que em permeti expressar-me dins del món de la joieria contemporània. A les meves peces cerco el missatge, l’originalitat sempre amb el llenguatge i la tècnica més adient en cada cas, sovint arrisco, gaudeixo de la llibertat que em dóna treballar en un projecte propi.

 

  

Diplomada en Disseny Gràfic a l’Escola Massana de Barcelona. Cursos en la especialitat de Pintura a l’Escola Massana.  Des de 1985 hi treballa com a dissenyadora gràfica tan per a clients directes o freelance per estudis i agencies de publicitat.

 

Ha dirigit i coordinat les revistes Sport Dyr i Belleza y Moda (Unidroco).

 

Ha estat  professora de Projectes i tècniques de representació per a projectes especials al CFC (curs final de carrera) a l’especialitat de disseny gràfic a l’escola LAI de Barcelona.

 

Al 2009 inicia la seva trajectòria en la joieria contemporània de la má de la Silvia Walz a Massana Permanet, formació que ha ampliat amb diversos cursos al Taller Perill de Barcelona, amb la Judy Mc Caig i la Tanja Fontane.

 

En l’actualitat convina el disseny gràfic amb la joieria de manera habitual, sense deixar de banda la pintura i els llibres d’artista com a creacions més puntuals.

 

Des de el pasat mes de febrer 2014 forma part de l’staff de ZZ de Inzunza, taller creatiu.