CAT Joieria Contemporània                             Galeries                        Info                      f  LAIA ALMATÓ

Tècnica Superior en Joieria Artística per l'Escola Massana."Una síntesi de la botànica


La botànica estudia tots els aspectes de les plantes, des de les formes més petites i simples fins a les més grans i complexes; i des de les característiques dels individus aïllats fins a les complexes interaccions dels diferents membres d'una comunitat botànica amb el seu medi i els animals. Amb l'estudi de les plantes com a excusa i, sobretot en la forma de treballar dels botànics, he volgut aglutinar tot allò que per a mi és important en el procés de treball i que penso, és la base de tot treball creatiu.Observar, mirar, descobrir.


 

Per arribar a aquesta síntesi utilitzo el dibuix i la fotografia, que m'ajuden a destil·lar i veure els objectes en la seva forma més senzilla, eliminant tot allò que és superflu. El dibuix m'obliga a observar, a establir relacions amb tot el que m'envolta, a qüestionar l'aparença de l'objecte, la fotografia capta el moment. Amb això aconsegueixo concretar i sintetitzar les formes i els volums que trobem a la natura, tema en el qual m'he volgut centrar. Parlo de compressió i, per tant, de comprensió, parlo d'una complexitat diferent, és la idea que menys és més.És així com crec les meves peces, que finalment es transformen en volums universals, en l'essència d'allò que tenim davant".