CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 
 Mª ÀNGELS FRADERA I AMETLLER (MAIANE)

Mataró, 1961

maianefradera.wix.com/maianestudidejoieria


Sóc joiera des de fa 25 anys. Vaig  cursar els meus estudis a la secció d'arts en l'especialitat de Joieria a l'Escola Massana de Barcelona obtenint la titulació de l'Escola, un curs de perfeccionament com a premi extraordinari final de carrera i la titulació oficial  de revàlida de la Llotja "Tècnic Superior en Joieria" .

Des de l'any 1985 fins a 1993 vaig participar  en varies exposicions col·lectives a Barcelona, Munich, Hanau, Hamburg, Bon, Holanda, Colònia, Zurich, Brusel·les, Dusseldorf, Pforzheïm, Stuttgart, Laussanne, París i Helsinki .

Des de sempre m'he dedicat a aquest ofici artístic i artesà , he fet  peces úniques,  encàrrecs personalitzats, arranjaments, bijuteria, repàs de peces de plata, injecció de ceres, models de Joieria, disseny, etc. Entre 2010-2013 he treballat com a Mestra de taller de Joieria al centre de formació permanent "Tres Roques" de Mataró. Des de l'any 2001 estic treballant  a l'empresa "25 kilates" especialitzada en la fabricació de Joies, paral·lelament des de 2013 dono classes de Volum, expressió plàstica, art teràpia i joieria al meu estudi.

Entenc la Joieria com una forma d'expressió. Les joies són amulets, talismans, ítems, són records, objectes que utilitzen el cos com a suport i donen caràcter a qui les porta.

El meu treball sorgeix de la reflexió, el treball, la investigació de materials i l'estudi sobre algun tema en concret, el moviment, l'espai, la fragilitat,  la mort, la vida, l'amor, l'univers, la natura...

M'interessa trobar un llenguatge propi a través de les formes per a configurar les meves peces, el material en que estan fetes és el menys important, utilitzo qualsevol que m'ajudi a transmetre el que vull dir.