CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 

 MARIONA PIRIS(Ciutadella, 1981)


"La menorquina Mariona Piris diu que “crea per alliberar-se, per treure coses de dins cap enfora”. De fora cap endins i de dins cap enfora, aquest és el circuit infinit de la cultura i aquesta exposició és el resultat de cinc anys de feina al seu taller de joieria.


“Em plau que tot sigui real i que tot sigui precís”, escrigué el poeta portuguès Fernando Pessoa, però també ho hauria pogut escriure ella mateixa, doncs les seves peces estan fetes amb una precisió quirúrgica que emmarquen una porció de temps, un moment ben precís i ben real que plau molt a l’espectador de contemplar-lo.


Fent ús de tècniques molt variades, sintetitza formes de la natura, sense seguir cap mena de tendència ni moda, amb preferència per les formes geomètriques i abstractes, les línies creuades, els punts, els colors enfosquits. Tot plegat a partir de materials bàsics trobats a la seva estimada illa de Menorca.


“Asseguda i absolutament immòbil al taller, projecto a la imaginació les meves percepcions captades. Emocions i sensacions que es tradueixen en forma i material”. Asseguint-se, immòbils, ompliran els seus sentits de sensacions estètiques projectades en totes direccions. Totes les seves obres són ben bé com llavors mil·lenàries."


Biel Barnils (Text via Pomar Joiers)Mariona Piris Contemporary Jewellery


Mariona Piris Contemporary Jewellery