CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 


Olga Muxart


 OLGA MUXART(Barcelona, 1988)

Olga va estudiar Belles Arts, especialitzada en: fotografia, gravat i escultura. El 2010 va començar els seus estudis de joieria artística a l’Escola Industrial. 


 

Olga Angusto i Muxart, entra al món de la joieria des de l’ànsia per dominar un ofici, l’estima per allò artesanal, la fascinació per la plasticitat dels materials, per la bellesa aplicada al cos, per la suma de passos concatenats de tot el procés d’elaboració de les peces, pel tracte humà i professional amb els proveïdors, i pel diàleg amb els clients, que dia a dia la confronten a nous reptes.

 


Art, disseny i artesania es donen la mà en aquest ofici que estima; amb una part que li permet reflexionar sobre qüestions simbòliques, les que s’amaguen darrera l’elecció de formes i materials, sobre possibilitats plàstiques i estètiques, per la capacitat expressiva d’aspectes formals i constructius, i sobre l’adequació psicosociològica, la que ha de confrontar cada peça a determinat ritual de celebració.

 


Per totes aquestes raons, cada peça o col·lecció està dissenyada i elaborada amb motius diversos: alguns de caràcter representatiu i simbòlic fan referència a vivències personals; altres espacials, traçats per senzills jocs constructius, de fronteres entre el dins i el fora; o altres sorgits de la permanent observació de la natura i de la seva capacitat transformadora.

 


A la seva formació l’autora hi  suma altres estudis específics d’aprofundiment en la fusta, la pedra o la porcellana, que li van permetent elaborar peces d’una personalitat més singular.Olga Muxart Contemporary Jewellery


Olga Muxart Contemporary Jewelry