CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 


 RAIMONFascinat en veure les mans de la meva mare com acariciaven un tros de fang per acabar fent una escultura o la decoració d’un mirall, entro en contacte amb el món de l’artesania de ben petit. 

 

  

M’introdueixo en el món de la joieria professional l’any 1989. Començo com a aprenent amb un dels millors mestres que hi ha, en Llorenç S. Vilagran, el meu pare, al seu taller del barri de Gràcia des de 1967. Necessito saber més del món de les pedres i m’inscric a l’Associació Espanyola de Gemmologia (AEG), on faig diversos cursos:  expert en identificació de gemmes naturals facetades, expert en identificació de gemmes naturals i sintètiques de color, expert en identificació de gemmes transparents…

  


Després d’onze anys a l’ofici entro a l’escola de la Federació Catalana de Joiers, actual JORGC (Col·legi Oficial de Joiers, Rellotgers i Gemmòlegs de Catalunya), on imparteixo classes de encastat de l’any 2000 al 2007. Aquí és on descobreixo la passió pel disseny amb els meus companys mestres de joieria de l’escola, en Toni Vinuesa i en Josep Riera. Comença una nova aventura fent realitat tot allò que duia a dins, com quan era petit i plasmava les meves fantasies en fang. D’aquí a les peces que us presento, on es fusionen les sensacions que m’ofereixen la vida i la natura, i la meva manera de transmetre-les en matèria, perquè cadascú les pugui lluir i sentir… Sentir aquell trosset de mar, aquell trosset de sol, aquell record d’un moment o aquell trosset d’amor que ens desperten certes emocions.

 

 

Raimon Joies
Raimon Joies