CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 
 RAMON PUIG CUYÀSMataró, 1953Artista, joier i professor de projectes al Departament de Joieria a l'Escola Massana des de 1977. Entre 1969 i 1974 estudià l'especialitat de joieria a l'Escola Massana i a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. És un dels principals exponents de la joieria contemporània a Espanya, i un dels pioners d'aquesta tendència a escala internacional. 


Va començar a exposar el seu treball el 1978. Ha estat professor convidat a prestigiosos centres d'arreu del món com el Royal College of Art de Londres, Metalwork and Jewllery Department (1988). [cal citació] i també comissari de diverses exposicions. És membre fundador de l'associació Orfebres FAD i del grup experimental de joieria Positvra. 


És un dels creadors amb més projecció internacional en l´àmbit de la joieria artística. Com a professor ha estat convidat a escoles i universitats d´Anglaterra, França, Alemanya, Dinamarca Finlàndia, Itàlia i Portugal. 


Des l`any 1974, la seva obra ha estat contínuament exposada a les principals ciutats de tot el món, i forma part de les més importants col•leccions privades i públiques de joieria d´Europa, E.U.A. i Canadà. 


Entre d´altres, ha rebut el premi Fí de carrera de la Fundació General Mediterrània, Barcelona (1975), i a Alemanya el Premi Herbert Hofmann en les edicions del 1981, 1984 i 1995, així com una menció especial del Jurat de Disseny, Premis Ciutat de Barcelona 2001.