CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 

 RAQUEL DOMÍNGUEZBarcelona, 1978

Em vaig diplomar com a mestra d’Educació Primària l’any 1999, però en acabar la carrera em vaig dedicar a moltes altres professions (dependenta, administrativa, cambrera..). L’any 2009 decideixo deixar la feina i tornar a estudiar. Aquest cop “Joieria Artística” a l’escola Llotja de Barcelona. A l’últim trimestre ja estic embarassada de la meva filla, cosa que farà que el meu projecte final s’ajorni i canviï. Acabo els estudis l’any 2013. Vaig realitzar les meves pràctiques a la botiga/galeria/taller “Dterra” de Sant Cugat (www.dterra.es/) on també he realitzat un parell de cursos de ceràmica.


Al desembre del 2010 obro un bloc (mimitika.blogspot.com) on presentar les meves peces (i alguna cosa més). A partir de llavors neix el nom de Mimítika com a marca o com a denominador de la meva part joiera (ja que no està registrat enlloc).


A l’octubre del 2011 obro la meva botiga online a la plataforma Artesanio (artesanio.com/mimitika) per provar sort. Fins aleshores només havia realitzat alguna petita fira de barri. En l’actualitat intento seguir amb la joieria dedicant-hi les estones que puc en un petit taller que tinc, però no visc d’això. Segueixo fent petites fires que no em suposin una gran inversió, perquè m’encanta tenir contacte amb la gent i veure que les meves peces es transformen en “reals” quan estan a sobre del cos d’algú altre. També he ampliat les meves xarxes socials: instagram i facebook..


La meva joieria és una mica com jo. És espontània, irregular i orgànica. Com gairebé tot el que faig és artesanal i es fa d’un en un, les peces mai surten iguals, per bé o per mal, són totes úniques. Intento fer joies boniques, amb les que la gent es trobi maca. Que li pugin una mica l’ànim. Treballo molt la plata, però també m’agrada experimentar amb altres materials. He treballat el paper, el coure, l’or, el llautó, l’os, la pedra, la ceràmica, la pasta egípcia... tot i que encara em falta molt per aprendre.


He participat en diverses exposicions. L'any 2011 vaig participar a Joieria contemporània. escoles, 6 visions. Exposició a l'EADT (Escola d’art i disseny de Tarragona);  Espai Joia. Exposició a les Drassanes Reials de Barcelona; Ensenyant i aprenent Joieria. Exposició a Artesania de Catalunya. I el 2012 vaig participar e l'exposició de La Insígnia de Mestre Artesà a la sala Koetània de Barcelona.