CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f RENATE WÜLFINGHOFFStuttgart-Alemanya, 1957

Viu i treballa a Barcelona. Estudis de Joieria a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona. Estudis de Joieria a l’Escola del Treball de Barcelona. Estudis de Joieria a l’Escola Massana de Barcelona. Ha participat en nombroses exposicions individuals i col.lectives a, Barcelona, San Sebastián, Madrid, Colònia, Munic, Brucel.les, Bratislava i Hong Kong. Dos de les seves peces han estat triades per formar part de la col.lecció permanent del Museu de les Arts Decoratives de Barcelona.


El més característic del meu treball són les formes clares i el tractament subtil de la superfície del metall. En moltes de les meves peces busco una simbiosi entre la joieria contemporània i elements ètnics. Quasi sempre utilitzo formes geomètriques que suavitzo amb acabats càlids com oxidacions, matisats o gravats manuals. Prefereixo els acabats setinats als brillants, tan en el metall com en les pedres que retoco manualment una a una.


M’agrada molt la joieria ètnica, però personalment penso que no acaba d’encaixar amb la nostra cultura, la nostra forma de vestir, etc... Si jo em posés un collar Tuareg per exemple, em sentiria com disfressada. Per aquest motiu m’agrada  barrejar elements ètnics amb la sobrietat estètica del meu origen centreeuropeu, penso que potser els tocs de color em venen d’aquesta influència. De tota manera, no penso en tot això quan faig una peça, la faig intuïtivament.

(Via CONTEXT)

Contemporary Jewelry

Contemporary jewelry