CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f  ROSA NOGUÉS


Reus, 1983

Va estudiar Arts Plàstiques i Disseny en l’especialitat de Joieria Artística a l’Escola Massana de Barcelona i Farmàcia a la Universitat de Barelona, Va formar part del Col·lectiu Joyas Sensacionales ooordinat per Silvia Walz.

 

El 1859 el naturista anglès Charles Darwin va publicar el llibre “l’origen de les espècies” on afirmava que totes les espècies partim d’una base comuna amb un patró diversificat d’evolució, on ”les espècies que sobreviuen no són les més fortes, ni les més ràpides, ni les més intel·ligents, sinó aquelles que s’adapten millor al canvi”.

De la mà d’aquesta teoria, la meva obra esdevé una successió sense fi, en constant progressió i adaptació, però en aquest cas, provocada per un desig de canvi. Un “efecte papallona” que no s’atura perquè en la vida tot està intrínsecament relacionat.

Les papallones “metamorfosegen” idees, desitjos i fantasies i les reescriuen i materialitzen en forma de joia.

Mantenint el seu origen primari, van evolucionant a través de la multipilicitat, mentre es reordenen, transformen o mimetitzen fins adquirir noves formes en el fer d’una transició tan diversa i emocionant com la deliciosa sensació de sentir les “papallones a l’estómac”.

Papallones que mostren que la bellesa no resta simplement en la seva morfologia o els seus colors, sinó en l’actitud que adopten en cada una de les transformacions.

 

Les seves peces han estat per a formar part de diverses exposicions a Fachhochschule Idar-Oberstein (Alemanya), Inhorgenta (Munich), Galeria Marzee (Deutschland), Alliges (França), Itàlia, Pequín, Colòmbia, Andorra, Barcelona, Mallorca ia la galeria de de CMC-BF Mons (Belgique) on va guanyar el "jove Talent Preu CMI-Bf".

Rosa Nogues Art Jewellery
Rosa Nogues Art Jewelry