CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 
 VICTÒRIA PUNSODA


Barcelona, 1985

Dissenyadora Industrial formada a l’escola Eina, especialitzada en joieria pel Col·legi Oficial de Joiers de Barcelona (JORGC) i a l’Escola Massana i finalment amb un postgrau en disseny de joieria alternativa a Elisava.

 

“La joieria, hauria de ser una fusió entre el món industrial i l’artesà. Totes dues disciplines van lligades, per tal d’oferir quelcom nou capaç de sorprendre al públic.

 

Els meus estudis en disseny industrial i posteriorment en joieria, m’han fet valorar unes exigències en el moment de dissenyar qualsevol peça de joieria. Respectar els condicionants que ens venen marcats en disseny industrial (funció, forma, ergonomia i innovació) i alhora ser capaç de perseguir aquesta perfecció de l’ofici del joier de sempre, m’ha permès oferir una peça al client, diferent de les que actualment es veuen al mercat, un mercat que encara té molt a dir.

 

El poder fusionar aquests dos mons; l’artesanal treballant al taller com la mà dreta de qualsevol joier en la seva estellera; i l’industrial, en que l’avenç de les noves tecnologies ens aporta un gran abast de possibilitats, és l’ADN de les meves joies. Joies amb experimentació de nous materials, noves formes i nous processos de fabricació més atrevits que aporten diferenciació i innovació a les meves col·leccions.

 

Tot i que anteriorment amb iniciatives pròpies ja havia pogut presentar les meves joies en diverses exposicions, aquest postgrau m’ha brindat també, l'oportunitat de donar-me a conèixer i entrar en contacte amb personalitats del sector.

 

Ara quan inicio un projecte nou, continuo aferrant-me a la meva llibreta de croquis i el llapis, com havia fet sempre però tractant de projectar noves maneres de dur a terme industrialment les meves idees per aconseguir dissenys més arriscatsi capaços d’aportar quelcom novedós respecte els altres.