CAT Joieria Contemporània                          
 
 Índex                          Info                          f 

 VLADIMIR PADULLÉS I RAMOSManresa, 1973

En Vladimir va descobrir la joieria de manera casual quan va començar a treballar en un taller tradicional als 16 anys. Allà va descobrir un ofici que posteriorment ampliaria amb formació a l'Escola Arsenal de Vilafranca del Penedès i a l'Escola de la Federació Catalana de Joiers de Barcelona. Mentre estava acabant la formació  va entrar a treballar al taller del joier Enric Majoral on va descobrir la joieria contemporània i una altra visió de la joieria en general, la qual de seguida va compartir i amb la qual s’hi va sentir molt a gust.

Les joies del Vladimir, de línies pures i contundents, sorgeixen de la seva experiència vital i dels llocs que l'envolten transformant sensacions en joies.


Els seus treballs han estat exposats en nombroses ocasions tant de manera individual com col·lectiva. L’any 2012  va ser distingit amb la insignia de Mestre Artesà.


"La creació d’una firma l’any 2000 és el resultat de la necessitat de mostrar la meva idea de la joia en un ofici en el qual hi treballava des de feia onze anys. Conec la joieria en un taller tradicional i començo a formar-me en l’àmbit de les arts i oficis, on descobreixo la joieria contemporània. Alhora col.laboro amb el FAD en diferents exposicions i trobades on cadascú dóna la seva visió de la joia actual, en el meu cas apostant clarament per la joia d’autor i l’artesania de qualitat entenent aquesta com el recull de la tradició que l’ofici ens dóna per posar-lo al servei de la creativitat de l’autor. Des del principi intento crear un producte que em satisfaci, tant en el pla creatiu com en el recreatiu, posant a primera línia de mercat un producte artístic, personal i de qualitat. És per això que faig una aposta decidida per mostrar la meva feina en les principals fires professionals, nacionals i internacionals, com Barnajoia (Barcelona), Iberjoya (Madrid) i Inhorgenta (Munich). Conjuntament a la creació de la marca, sempre he anat mostrant els meus processos d’investigació que he seguit per aconseguir les col.leccions. D’aquí n’han sortit diferents exposicions el resultat de les quals ha estat sempre una obra singular i personal. Amb la voluntat de mostrar permanentment aquesta obra, l’any 2010 inauguro una galeria des d’on tinc la possibilitat d’oferir la meva feina al client final i satisfer així el desig de no només pensar i fer les peces, sinó també d’explicar i presentar la joia d’autor tal i com jo l’entenc".